2020 was een opmerkelijk jaar

24 december 2020,

Zoals ik meestal wel doe aan het einde van het jaar, blik ik nu ook terug op 2020…. wát een jaar!

Corona en Boserf lijken in een dans met elkaar verweven, ze staan niet los van elkaar. Want midden in de eerste lockdownperiode komt de eerste mail van Kilimanjaro binnen over Boserf, toen nog Bosackers geheten. Door corona had ik alle tijd om dit goed tot me te laten doordringen en besef ik dat hier iets bijzonders voorbij komt. 

Via zoom krijgen we alle informatie en ontmoeten we Eddy en Anita. Nooit geweten dat ik zoveel informatie haal uit het fysiek ontmoeten van mensen, de kleine rechthoekjes met bewegende figuurtjes zeggen me weinig, pas als we elkaar live ontmoeten, krijg ik voeling met wie ik voor me heb. We wisselen onze moodboards uit, we zitten op 1 lijn en besluiten door te pakken! 

De begeleiding vanuit Kilimanjaro blijkt daarin goud waard. Stap voor stap worden we door Kitty meegenomen in het woud van de administratieve ’to do’s’. En Magdaleen zet zich aan de taak om al onze input te vertalen naar een stedebouwkundig plan. Haar creativiteit kent geen grenzen. Dat na de eerste 4 tegelijkertijd gepresenteerde plannen (er viel wat te kiezen!) alle geinteresseerden afhaakten, op ons vieren na, wijt ik persoonlijk niet aan het uiteindelijke plan, maar aan, tja, geen idee eigenlijk. 

Eddy, Anita , Gerard en ik blijven echter een diepgevoelde ‘ja’ hebben bij de plannen dus we gaan door!

We kregen door de terugloop van het aantal besmettingen de gelegenheid om bij gemeente Veldhoven live ons verhaal te doen. (https://youtu.be/V2IKbR5G9UQ

De ontwikkelvereniging wordt midden in de eerste lockdown opgericht en we hebben flink wat taken afgewerkt, want bouwen is vooral computerwerk bleek.

Inmiddels heeft het stedenbouwkundig plan vrijwel definitief vorm gekregen. Virtueel kunnen we al rondlopen in ons erf. 

De ontwikkelvereniging groeit ook, Kees, Dymf, Rini en Margo zijn lid geworden en de lijst belangstellenden groeit ook. En jawel, daar loopt corona alweer door de plannen, ingewikkeld om kennis te maken met belangstellenden als je midden in een lockdown zit…..

Tja, 2020 was een opmerkelijk jaar!

Groet, Marijke

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.