Reserveringsovereenkomst tekenen

Maandag 12 juli was het moment daar!

De eerste activiteiten ontplooiden zich op 12 juli 2021vanaf einde van de ochtend op ons Boserf. Wagens vol partytenten, tafels, stoelen e.d. zochten zich een plekje op het terrein en de opbouwploeg maakte er in no time een mooie feesttent van! En die hadden we nodig want om 16 uur zou de reserveringsovereenkomst officieel getekend gaan worden tussen ons als vereniging en de gemeente in de persoon van wethouder Wonen Hans van de Looij. En de weersvooruitzichten waren belabberd. Regen…. in de dagen hierna zelfs zoveel dat het een nationale ramp zou worden, maar dat wisten we toen gelukkig nog niet….

Om het luchtig te houden, hadden we ons als bestuur al eerder door een stapel van 2 cm papier heen gewerkt om te paraferen en te tekenen, waardoor feitelijk nog maar 1 handtekening nodig was van de wethouder om het definitief te maken.

Maar voor het zover was, was er gelegenheid om de verhalen te vertellen. De verhalen hoe het zover heeft kunnen komen dat we hier zo met elkaar stonden. Eddy, Liesbeth en ik hebben het plan Boserf uit de doeken gedaan; de historie, het bouwplan en de achterliggende gedachten passeerden de revue. Eddy greep deze gelegenheid ook aan om alle betrokkenen hartelijk te danken voor alle inzet:

  • De gemeente Hilko Ellerbroek, Ravin Ramcharan, Joris Grootens, Tessa Groos, Jack de Graaf  
  • Kilimanjarowonen (Kitty, Stephan, Magdaleen en Manja)
  • De notaris Heidi Renders voor al het ‘sudderwerk’…
  • De aannemer Jan Schreuder
  • Land’s Heeren Jef van Loon
  • e.a.

Kitty plaatste alles in een grotere context, namelijk dat het echt bijzonder is dat de Gemeente dit plan geïnitieerd heeft. Dat veel groepen ooit wel 5 jaar  zoeken naar een geschikte plek, wij hebben de plek aangeboden gekregen. Uniek in Brabant! Dit maakt het waarschijnlijk mogelijk dat we nog in 2022 onze huizen kunnen betrekken!! En Kitty had namens Kilimanjarowonen ook nog een heel toepasselijk cadeau voor ons meegenomen: elke woning kreeg een vruchtenplant! Opdracht daarbij is om hem levend te houden tot we er echt wonen, maar vermoedelijk is dat niet zo’n probleem, genoeg groene vingers toch?

De wethouder Hans van de Looij plaatste ons plan vervolgens in zijn toespraak ook in de grotere context van de ontwikkeling van Zilverackers, de wijk die al zichtbaar om Boserf heen aan het ontstaan is. Leuk om daar de historie ook van te horen.

Enkele Boservelingen hebben deze gelegenheid ook aangegrepen om te laten zien dat ons plan straks zeker uit zal nodigen om creatief te zijn: zo maakte Gerard iedereen deelgenoot van zijn mooie gedicht: Gedachten aan Boserf. (geïnspireerd op het gedicht: ‘gedachten aan Holland’ van Marsman) en zongen Hans en ik twee Afrikaanse liedjes. Dat Afrikaanse was daarmee ook een verwijzing naar de wijn waarmee we zouden gaan toasten: een heerlijke frisse witte wijn met de toepasselijke naam: Groot Geluk. Uit Afrika dus…

En zo voelde het ook wel, want het vinden van een woning is in deze tijd een echte opgave, het mogen bouwen van je gedroomde huis met fijne toekomstige buren op een prachtige plek in Veldhoven is niet minder dan een Groot Geluk!

Dus nadat Hans van de Looij zijn handtekening had gezet, ging de wijn rond en hebben we kunnen toasten:

  • Op de toekomst van Boserf, maar ook op al die mensen om ons heen die ons op allerlei manieren ondersteund hebben en/of nog gaan ondersteunen, zodat Boserf er ook daadwerkelijk gaat komen! Wat een prachtige, grote en soms heel complexe en uitdagende opgave is, waarbij we al die hulp keihard nodig hebben!

Opmerkelijke bij deze bijeenkomst was dat die grote bui die zou gaan komen, een andere route nam, we zagen ‘m hangen, maar het bleef droog!

Marijke

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

2020 was een opmerkelijk jaar

24 december 2020,

Zoals ik meestal wel doe aan het einde van het jaar, blik ik nu ook terug op 2020…. wát een jaar!

Corona en Boserf lijken in een dans met elkaar verweven, ze staan niet los van elkaar. Want midden in de eerste lockdownperiode komt de eerste mail van Kilimanjaro binnen over Boserf, toen nog Bosackers geheten. Door corona had ik alle tijd om dit goed tot me te laten doordringen en besef ik dat hier iets bijzonders voorbij komt. 

Via zoom krijgen we alle informatie en ontmoeten we Eddy en Anita. Nooit geweten dat ik zoveel informatie haal uit het fysiek ontmoeten van mensen, de kleine rechthoekjes met bewegende figuurtjes zeggen me weinig, pas als we elkaar live ontmoeten, krijg ik voeling met wie ik voor me heb. We wisselen onze moodboards uit, we zitten op 1 lijn en besluiten door te pakken! 

De begeleiding vanuit Kilimanjaro blijkt daarin goud waard. Stap voor stap worden we door Kitty meegenomen in het woud van de administratieve ’to do’s’. En Magdaleen zet zich aan de taak om al onze input te vertalen naar een stedebouwkundig plan. Haar creativiteit kent geen grenzen. Dat na de eerste 4 tegelijkertijd gepresenteerde plannen (er viel wat te kiezen!) alle geinteresseerden afhaakten, op ons vieren na, wijt ik persoonlijk niet aan het uiteindelijke plan, maar aan, tja, geen idee eigenlijk. 

Eddy, Anita , Gerard en ik blijven echter een diepgevoelde ‘ja’ hebben bij de plannen dus we gaan door!

We kregen door de terugloop van het aantal besmettingen de gelegenheid om bij gemeente Veldhoven live ons verhaal te doen. (https://youtu.be/V2IKbR5G9UQ

De ontwikkelvereniging wordt midden in de eerste lockdown opgericht en we hebben flink wat taken afgewerkt, want bouwen is vooral computerwerk bleek.

Inmiddels heeft het stedenbouwkundig plan vrijwel definitief vorm gekregen. Virtueel kunnen we al rondlopen in ons erf. 

De ontwikkelvereniging groeit ook, Kees, Dymf, Rini en Margo zijn lid geworden en de lijst belangstellenden groeit ook. En jawel, daar loopt corona alweer door de plannen, ingewikkeld om kennis te maken met belangstellenden als je midden in een lockdown zit…..

Tja, 2020 was een opmerkelijk jaar!

Groet, Marijke

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Oprichting CPO Boserf

Goed bericht, op 15 oktober hebben we de CPO vereniging Boserf opgericht. Een belangrijke stap in de realisatie van ons woonprojekt

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen